BK Gladan Po04

Referat: Boden Basket Po 03-05 - BK Gladan Po04

Oj vilken match med två ansikten.
Vi tar första halvan plus 3 min av 3:e.
Gladan vinner bollen vid uppkast. Vi spelar man-man de första 3 försvaren. Sedan börjar vi växla mellan man-man och zon i försvar. ALLA kollar är på tå, Till 4-4 är det jämnt, sedan kommer vi ordentligt igång att springa, jobba med fötterna i försvar och vi bestämmer hur matchen ser ut. Efter 10 min leder vi med 22-11.
Andra perioden fortsätter vid att styra matchen, fart och attacker och kicka ut bollen för skott allt inom vårt anfall.
De första två perioderna är bland det bästa jag sett killarna göra. Vi följer vår ”gameplan”. 36-19 i halvtid. Många glada leenden och bra fart på rörelse och försvar.

De första minuterna i 3:e fortsätter vi att spela som vi vill. De får 24 sek avblåsningar 2ggr på raken mot sig. :-)
På dem lyckas vi göra 2p.
Där känns det som att vi har matchen, MEN så är farligt att tänka. Plötsligt får de i en boll och börjat springa samtidigt som vi ”slappnar av”. Sluta springa, tappar helt farten och blir stillastående. Vips så vinner de 3:e med 12-17 och har fått fart på spelet.
Nu kommer det svåra för oss, tagga till igen och få fart på bollen och vårt spel. De kommer så nära som 5p men vi lyckas få fart igen på bollen och lyckas med några breaks och attacker.
Puh, vi tappar även 4:e perioden med 12-16 men vinner matchen med 60-52.
Bra jobbat av alla killarna att lyckas ta tag i de sista minuterna igen och säkra matchen. En bra erfarenhet som vi kan lära oss mycket av.
Bra för föräldrarna också då de gillar ”lite” spänning ;-)
Nu är nästa träning på måndag och match först om några veckor. Se serien och tabeller.